Eva-Lena Björkman
1 av 2
Eva-Lena Björkman prisas för sitt stora engagemang för landsbygds- och kulturarbete.
Simo Haapaniemi. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 2
Simo Haapaniemi är en av årets eldsjälar i Gällivare. Han har jobbat i 30 år med att lägga skidspår. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Blygsamma eldsjälar överraskades av P4

Stor förvåning när P4 Norrbotten ringde upp för att gratulera
4:40 min

I dag har Gällivare kommun utsett två pristagare till årets eldsjälar. P4 Norrbotten ringde upp och överraskade dem.

Eva-Lena Björkman, 51 år, har utsetts till en av två eldsjälar av Gällivare kommun idag. Och det med anledning av hennes stora engagemang för landsbygds- och kulturarbete.

Eva-Lena är den som kommit med idén till Byakult vilket blivit en uppskattad verksamhet som lyfter fram landsbygden som en viktig del i Gällivare kommun.

Byakult bidrar till gemenskap, mångfald och kultur i vårt samhälle. Eva-Lena gör stor skillnad för många människor och byar inom kommunen. Hon har fört kulturen i form av konst, musik, teater ut i byarna på ett sätt som ingen före henne. 

Den eldsjälen är en veteran när det gäller att lägga skidspår. Världscuptävlingarna i Gällivare hade inte kunnat genomföras så förnämligt om han inte funnits, eldsjäl nummer två i Gällivare, Simo Haapaniemi som i 30 år försett kommunen med utsökta skidspår för alla nivåer av skidentusiaster och tävlingsnivåer.

Allt detta genomfört tack vare ideella krafter, där Simo utmärkt sig mer än någon annan genom åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".