Juhani från Vuollerim
Juhani från Vuollerim laddade upp på höjdhoppsmadrassen inför dagens tävlingar. Foto: John Strömshed

Roligt för alla på Special Olympics School Day

"Det handlar inte om att vara bäst"
2:51 min

Idag var det fullt drag i Arcushallen, när årets upplaga av Special Olympics School Day för grundsärskoleelever gick av stapeln.

Omkring 160 glada elever hade samlats i Arcushallen för att tävla i löpning, pingis, innebandy och en hel del annat.

Kelly från Prästholmsskolan såg mest fram emot innebandyn, där hon trodde att hennes klass hade en viss fördel mot de sina motståndare.

– Vi har en bolltjuv i klassen så det går väl bra. Han är väldigt duktig på att göra mål.

Favoritgrenen varierade bland deltagarna, men de flesta var överens om att medaljen, som delas ut till samtliga deltagare, skulle bli en höjdpunkt.

Ett annat populärt inslag var att Luleå Hockeys maskot Isidor kom på besök. Det visade sig vara Hasse Johansson som dolde sig under den svettiga björndräkten.

– Många glada barn, många kramar. Det är roligt, det är kul att glädja barnen. Jag tror att det är karaktärsbyggande att våga delta i just idrott. Oavsett om man har handikapp eller inte är det många barn som har komplex när det gäller idrott. Man måste inte vara en atlet för att vara med och ha roligt, alla är bra på nåt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".