Västerviks IK mot Asplöven HC. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Västerviks IK mot Asplöven HC. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Asplöven föll tungt i kvalet

1:21 min

Asplöven förlorade med 5-1 borta mot Västervik i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Asplöven inledde matchen klart bäst och visade direkt att laget befunnit sig i en högre division än Västervik.

- Vi var lite passiva i början, tyckte tränaren Mattias Karlin.

Det tog ungefär halva den första perioden innan VIK ordentligt började komma igång. En dubbelchans för Joakim Thelin och ett jätteläge för Emil Georgsson var hemmalagets bästa målchanser. Asplöven skapade också ett flertal chanser men hemmalagets målvakt Linus Lundin storspelade.

Andra perioden började som den första, Asplöven var klart starkast i inledningen och snurrade friskt runt Linus Lundins mål, en jätteräddning och ett stolpskott senare drog i stället VIK till anfall och den comebackande Oscar Drugge kunde efter sin sjukdomsfrånvaro pricka in 1-0 för hemmalaget efter halva andra perioden. Inte helt logiskt men tacksamt för VIK som var inne i en tuff sekvens i matchen. Bägge lagen skapade sedan några riktigt bra målchanser men fler mål blev det inte i den andra perioden.

I tredje perioden fick sedan hemmalaget en kalasstart när Joakim Thelin tog sig förbi sin motståndarback och lurade målvakten Roman Quemener med en backhandslyftning upp i nättaket. Då hade det gott 4.56 av den tredje perioden och 2-0 till VIK.

- På det stora hela var Västervik bättre med ett större tryck i offensiven, tyckte P4 Kalmars expert Alexander Johansson.

Sedan höll VIK ifrån och Thom Nordin kunde avgöra med 3-0-målet i tom bur. Sedan gjorde VIK två mål till på slutet och Asplöven ett men då var matchen redan avgjord.

Målen:

1-0 (29.31) Oscar Drugge

2-0 (44.56) Joakim Thelin

3-0 (57.11) Thom Nordin, spel 5 mot 6

4-0 (58.01) Joacim Hedblad

4-1 (58.27) Sebastian Dyk

5-1 (59.42) Victor Öhman

Publik: 1 424

Asplöven ligger fyra i kvalserien efter tre omgångar på tre poäng, efter en seger och två förluster. Totalt tio omgångar ska spelas och de två bästa får spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista