Elever
1 av 3
Eleverna från Bergskolan fick hjälp av slöjdarna Petra Eriksson och Felix Wink att ge sofforna nytt liv. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.
Elever bakom soffa.
2 av 3
Liam Mella och Linnéa Helin var två av sjundeklassarna som deltog i #laddakökssoffan. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio
Soffa med budskap.
3 av 3
Med hjälp av olika hantverkslösningar fick eleverna sprida sina budskap. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.

Elever gav kökssoffor ny stil

3:35 min

På Teknikens hus fanns idag elever från Bergskolan i Luleå för att nyttja sin kreativitet och ge klassiska kökssoffor en ny look.

I en satsning för att förbättra ungdomars hantverkskunskaper har de pyntat soffor med slöjdverk, textilier och egna budskap.

#laddakökssoffan ingår i Kuturrådets plan Skapande skola, som i Luleå leds av slöjdarna Petra Eriksson och Felix Wink. Aktivitetsdagen genomfördes i samarbete mellan Luleå kommun, länshemslöjdskonsulenterna vid Norrbottens läns landsting och Teknikens Hus.

Under dagen har ett 20-tal elever från Bergskolan i Luleå varit på Teknikens hus för att ge de begagnade kökssofforna ett ansiktslyft. På lördag kan de som är nyfikna se de nya kreationerna under en utställning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista