Veckans fredagsgäst Maria Lindbäck.
Veckans fredagsgäst Maria Lindbäck. Foto: André Pettersson/ Sveriges Radio

Fredagsgästen Maria Lindbäck har alltid varit engagerad

3:50 min

Veckans fredagsgäst i P4 Norrbotten har jobbat som följeslagare på södra Västbanken. I Nicaragua har hon ägnat sig åt ungdoms-och kvinnofrågor. Nu ska Maria Lindbäck lösa bostadsfrågan för 250 flyktingar i Luleå.

Vår fredagsgäst är gladlynt och positiv, vilket inte hindrar henne från att säga vad hon tycker och ta diskussionen. Maria Lindbäck var en av ungdomarna som kämpade för att vännen och skolkamraten Niada Bajraktari och hennes familj inte skulle bli utvisad hösten 2009.

Därtill var hon en av dansarna i Esperanzagruppen "Paloma" som betyder fredsduva, ett epitet som passar utmärkt för vår fredagsgäst. 

Hennes engagemang har fört ut henne i världen, där hon bland annat följt utvecklingen i Egypten efter den arabiska våren och jobbat som följeslagare på södra Västbanken. I Nicaragua har hon ägnat sig åt ungdoms-och kvinnofrågor. 

Hon är också konst- och språkintresserad. Det sägs att hon behärskar både arabiska och persiska. 

Hennes stora utmaning i år är att hon ska lösa bostadsfrågan för 250 flyktingar i Luleå. 

Maria Lindbäck är fredagsgäst i P4 Norrbotten 18/3 kl 15.00-15.45.

Här kan du lyssna på hela intervjun och även höra hennes önskelåt.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista