Northern Indians.
Northern Indians.
Veckans färsking vecka 12 2016

Politisk folkrock från Piteå med Northern Indians

Veckans färsking i P4 Norrbotten är en klassisk protestsång som direkt för tankarna till 60-talets folkrock i USA och den svenska proggen. 

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Northern Indians från Piteå består av Josef Eriksson och John Andersson. Med den nya singeln Shameful behavior tar bandet ärligt ställning i ett flertal högaktuella politiska frågor.

Precis som andra band från Norrbotten som John Ash Trips & The Chickpeas Band visar Northern Indians att den geografiska hemvisten spelar allt mindre roll för hur musiken låter. Eller är det så att den amerikanska folkrock och countrynerven är något som inspirerar musiker till detta uttryck.

Är det likheterna i naturen, glesbygden och en egenart, en ton, ett svårdefinierbart uttryck som berättar var musiken görs?

Förra året skrev vi att singeln Talk To Me från bandet var en låt som ni lyssnare skulle komma att nynna på denna i bilen under veckan.

Med Shameful behavior har bandet tagit ett stort steg framåt både i ljudbildens helhet och presenterar en skarpare och tydligare låt. Vi kan nästan lova allsångsvarning med denna veckas Färking!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista