Linköpings Jenni Asserholt med buckla och maskot efter SM-final-segern 2015.
Linköpings Jenni Asserholt med buckla och maskot efter SM-final-segern 2015. Foto: Fredrik Persson/TT.

Damernas SM-buckla har inget namn – än

2:04 min

Luleå/MSSK eller Linköping höjer i helgen SM-bucklan. På herrsidan heter den Le Mat-pokalen efter hockeyns grundare i Sverige. Men damernas har ännu inget namn. 

Vad tycker du bucklan ska heta? Kommentera på vår Facebook-sida

På lördagen spelas den andra SM-finalmatchen mellan Luleå Hockey/MSSK och Linköping.

Linköping vann den första matchen vilket innebär att Luleå måste vinna i morgon för att få fram en avgörande match om guldet på söndag, även den på hemmaplan.

Storpublik väntas och de flesta hoppas förstås på att få se hemmalaget höga segerbucklan, som var ny förra året då Linköping tog hem den men som ännu inte har något namn.

Tibor Gregor på Svenska ishockeyförbundet är ansvarig för ceremonin och bucklan som kommer till Luleå i morgon.

Det är andra året som bucklan används och har ännu inget namn, men målet är att den ska få. Den anländer till Luleå i morgon förmiddag.

I P4 Norrbotten medverkade Luleå hockey/MSSK:s lagkapten Emma Eliasson som idag utsågs till årets back i riksserien. I förra veckan togs hon också ut till ishockey-VM, som spelas i Kanada i månadsskiftet mars-april.

I ljudklippet kan du även höra den forna landslagsmålvakten Kim Martin Hasson, som idag är sportchef i Linköping, samt ishockeyförbundets Tibro Gregor som är ansvarig för bucklan och cemonin vid korandet av de svenska mästarna.

Sveriges Radio sänder finalerna lördag och eventuellt söndag i webbradion och appen från kl 12.55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista