Färjestadsjubel.
Färjestadsjubel. Foto: Tommy Pedersen/TT
Färjestad-Luleå 4-1

Färjestad var för starkt för Luleå

2:40 min

Luleå förlorade den andra kvartsfinalen mot Färjestad på borta-is.

Radiosportens Mats Fagerström valde matchens lirare:
Färjestad: Justin Pogge 
Luleå: Craig Schira

Vi är i lindan av den här kvartsfinalserien. Det känns som att den kan bli väldigt lång.

Det var ett kämpastarkt Färjestad som kvitterade matchserien mot Luleå till 1-1 i och med 4-1-vinsten i hemmaarenan. Inställningen var klart bättre än i första matchen och Färjestad vann de viktiga duellerna.

Ett tidigt 1-0-mål var viktigt för matchbilden. Luleå slarvade bort pucken i anfall och i den följande kontringen åkte Milan Gulas in över mållinjen med både målvakt och puck, ett mål som godkändes efter videokonferens.

Rickard Wallin bättrade på Färjestads inledning med 2-0-målet i 8:e minuten.

3-0 stod Joakim Nygård för och Luleå var ordentligt skakade.

I andra perioden dominerade Luleå matchen men slarvade med pucken och hade inte tillräckligt med speed för att komma förbi Färjestads "italienska" försvarslinje.

Det blev grinigt mot slutet av perioden och Christian Jaros och Travis Turnbull åkte båda ut 2 plus 2 minuter efter ett slagsmål där Jaros dessutom fick påbackning med 10 minuter efter några hårda ord till domarna.

I tredje perioden reducerade Lucas Wallmark för Luleå och det målet tände norrbottningarna ordentligt.

Tino Rajalas utvisning i 14:e minuten blev en andhämtning för värmlänningarna men resten av tredje blev en pärs. Joel Lassinanti fick lämna buren redan när det var tre minuter kvar och Luleåchanserna haglade medan Färjestad knappt fick ut ur pucken ur zon. Det var emellertid Färjestad som fick sista ordet. Joel Eriksson Ek slog in 4-1 i öppen bur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista