Linköping efter att de reducerat till 3-1 i finalen mot Luleå hockey/MSSK.
Linköping efter att de reducerat till 3-1 i finalen mot Luleå hockey/MSSK. Foto: Robert Nyholm/TT

Misstänkt sabotage mot Linköping efter finalen

Först förlust i avgörande SM-finalen - sedan utsatta för ett misstänkt sabotage. När Linköpings damer skulle resa hem från Luleå var deras flygbiljetter avbokade. Tränaren Peter Frantz fick slanta upp runt 75 000 kronor för att laget skulle komma hem.

När Linköping skulle resa hem efter förlusten mot Luleå fick truppen på 30 spelare och ledare beskedet från flygbolaget Norwegian att deras biljetter var avbokade.

Tränaren Peter Frantz fick lägga ut pengar ur egen ficka för att laget skulle ta sig hem.

– Vi fick köpa nya biljetter på SAS. Jag vet inte exakt vad de kostade, men runt 2 500 kronor per person och vi var 30 stycken, berättar han för TT när laget anlände till Arlanda sent på söndagskvällen.

– Vi får undersöka och se vad som har hänt. Vi vet inte just nu, men man vill inte tro att det är sabotage. Vi har fått så många olika besked. Det första var att någon hade ringt i går (lördags) och avbokat biljetterna. Någon annan sade att biljetterna var avbokade den 16:e, men när vi åkte upp i fredags var allt okej, säger Frantz.

Han var glad att laget kunde ta sig hem från Luleå.

För tre av Linköpings spelare var det extra viktigt. Trion Pernilla Winberg, Anna Kjellbin och Emilia Ramboldt ingår i Damkronornas trupp till VM i Kanada. Laget har samling på måndagen på Arlanda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista