Niklas Nordström (S), kommunalråd Luleå. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
Niklas Nordström (S), kommunalråd Luleå. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.

Kommunalrådet vill attrahera byggherrar

5:52 min

Birgit Ahlström i Luleå är bostadslös, rullstolsburen och dialyspatient. Hon flyttade till Luleå för att komma närmare barn och barnbarn men har ingen egen bostad.

Efter att ha blivit sjuk och legat på sjukhus fick Birgit en plats i ett tillfälligt rum på ett vårdboende. Ett rum hon nu ska ut från. Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) berättar hur han tycket att bostadsbristen ska lösas för Britta Ahlström och andra.

– Har hon behov av äldreboende, så är det kommunens skyldighet att ge henne den servicen. Däremot är kommunen inte skyldig att ge enskilda individer bostad.

Niklas Nordström tycker att bostadsbyggandet trots allt börjar ta fart och han upprepar sitt tidigare löfte om 1500 nya bostäder under den nuvarande mandatperioden.

– Hus byggs inte på en gång, det tar ett tag tills bygglov är beviljade och husen står uppförda. Men vi jobbar på precis det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista