Arvidsjaurs hälsocentral med Anna Kaltenegger och Marcus Claesson infällda. Montage: Sveriges Radio.
Arvidsjaurs hälsocentral med Anna Kaltenegger och Marcus Claesson infällda. Montage: Sveriges Radio. Foto: Beatrice Karlsson, Stig-Arne Nordström och Emil Östlund/Sveriges Radio.

Läkarnas kompetens diskuterades inte

Verksamhetschefen Anna Kaltenegger: Jag skulle ha behövt mer stöttning
1:36 min

Landstingets felrekrytering av läkare i Arjeplog och Arvidsjaur kostade skattebetalarna nästan två miljoner kronor. HR-chefen Marcus Claesson skyller missen på verksamhetschefen.

Trots goda intentioner har den grundläggande granskningen av läkarnas kompetens inte diskuterats med handledande läkare. 

– Den rekryterande chefen har i all välmening haft vårdcentralens bästa för ögonen och velat rekrytera och få i ordning en fast läkarbemanning men brustit i omdömet, säger Marcus Claesson, HR-chef på landstinget. 

– Chefen på dessa hälsocentraler har inte involverat läkarprofessionen i rekryteringsprocessen. Vi har haft flera samtal kring att det inte är okej, säger han.

Borde inte HR kliva in och säga ifrån att det kanske inte fungerar här?

– När vi fick reda på det så gjorde vi det så klart med en gång.

Landstinget i Norrbotten rekryterade två läkare, en till Arvidsjaur och en till Arjeplog. Läkarna som i slutändan inte hade den kompetens som krävdes för att vara läkare har kostat landstinget upp mot två miljoner kronor.

HR-chefen Marcus Claesson säger att det rådde brist på omdöme hos Verksamhetschefen Anna Kaltenegger som skötte rekryteringarna.

Men Kaltenegger säger att hon följde de riktlinjer som fanns hos HR-avdelningen på landstinget och hade önskat mer guidning i hur rekryteringen skulle gått till.

– Som jag ser det så kan ju jag inte tycka att jag har gjort ett bra jobb när jag inte kom i hamn. Sedan kanske jag hade behövt mer stöttning eftersom det var min första utlandsrekrytering och vem skulle ha stöttat mig i det om inte HR det vet jag inte, säger Anna Kaltenegger

Jag har ju inte lyckats så det är klart att det inte blivit en bra rekrytering, lägger hon till.

Begärde du mer hjälp?

– Jag jobbade ju enligt de riktlinjer som fanns

Hon är även kritisk till systemet hur man rekryterat utomlands och ser en problematik i att inte den reella kompetensen ses över innan man skriver kontrakt på årsbasis.

– På något vis i ett tidigt stadie, innan man går vidare, skulle läkarna fått göra ett provjobb. Då ska de ha tolk eller vad man behöver för att göra det så att man får en bättre grund.

Så du skulle ändå hävda att det finns visa brister i systemet kring rekryteringarna utav utländska läkare?

– Men det är ju det jag säger! Jag tycker inte alls det var bra. Hade det varit bra hade vi ju lyckats.

– Jag tror man behöver utforma en modell där man redan på ett tidigt stadium kontrollerar den reella kompetensen innan man skrivit fast sig i stora kostnader så man inte får den här långa processen.

– Hitta former för det på ett bra sätt om man ska göra utlandsrekryteringar, säger verksamhetschefen Anna Kaltenegger. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".