Matojärvi skidstadion i Kiruna behöver rustas upp.
Matojärvi skidstadion i Kiruna behöver rustas upp. Foto: Alexander Linder/Sveriges Radio.

Satsning på Matojärvi skidstadion i Kiruna

Stefan Sydberg (M): Det är fallfärdigt
0:55 min

Matojärvi skidstadion i Kiruna behöver en ansiktslyftning. Det anser kommunen som planerar att investera nio miljoner kronor i anläggningen.

– Längdskidåkningen har kanske varit lite åsidosatt under en tid och deras sekretariat är fallfärdigt. Därför bygger vi ett nytt sekretariat för att fortsätta kunna ha bra skidtävlingar på Matojärvi, säger Stefan Sydberg (M) som är andre vice ordförande i Kirunas kommunstyrelse.

Planen är att riva den fuktskadade delen av byggnaden och göra en ny tillbyggnad med utrymme för kansli, samlingslokal, kök och toaletter.

Kommunkontoret anser också att omklädningsrum och dusch ska byggas i anslutning till Matojärvi ishall.

Kostnaden för det här beräknas bli nio miljoner kronor och Stefan Sydberg hoppas att bygget snart kan starta.

– Om det går igenom i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige så räknar vi med att vi kan börja köra igång till sommaren, säger han.

Kommunen planerar också att förbättra brandskyddet i Matojärvi ishall för ytterligare två miljoner kronor. Orsaken är det numera finns ett behov av att kunna ta emot en större publik i ishallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".