Badmästarna Hans Funck och Mikael Stange
1 av 2
Badmästarna Hans Funck och Mikael Stange tycker att topsningen är ett bra komplement till deras t-shirts. Foto: Pontus Johansson/Sveriges Radio
Tops
2 av 2
Topsen behöver bara gnuggas lätt mot armen. Foto: Pontus Johansson/Sveriges Radio
Aprilskämt 2016

Pilotprojekt ska få bort badhussnusket

0:58 min

Luleå kommun och Malmö stad ingår i ett pilotprojekt som har startats av Folkhälsomyndigheten. Med hjälp av tops vill man nu stoppa skitiga badgäster. 

Topsen gnuggas på armen innan besökaren hoppar i badet, sedan läggs den i en vätska som ändrar färg beroende på om huden är smutsig eller inte. Om vätskan ger ett positivt utslag får badhusbesökaren gå tillbaka till duschen.

– Vi kör en en månads testperiod. Och sedan ska vi utvärdera. Men jag tror att det är här för att stanna, säger badmästaren Mikael Stange. 

Redan nu har flera fritidschefer i Norrbotten fått nys om projektet. Och flera av länets badhus kommer att testa metoden innan sommaren. 

Smittskyddsläkarna i Norrbotten ser också positivt på projektet och i samband med kollen kan man, av fri vilja, också testa sig för könssjukdomar.

Obs! Detta var P4 Norrbottens aprilskämt 2016


Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista