Northland Baskets coach Jens Tillman tackar sin lagkapten Anna Barthold. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Jens Tillman är trött på basketen. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Guldtränaren trött på basket

Jens Tillman: Lockas av tanken att göra någonting helt annat
1:22 min

Luleå baskets guldtränare Jens Tillman har tröttnat på basketen. Han har ett år kvar på kontraktet, men säger att han just nu vill göra något annat.

– Jag är ju lite fladdrig och kan tappa intresset väldigt snabbt och nu har jag totalt tappat det faktiskt. Jag lockas av tanken att göra någonting helt annat, säger Jens Tillman.

Han har totalt tio SM-guld i basket: fem som spelare och fem som tränare. Tillman har kontrakt med Luleå basket även nästa säsong, men han har brutit kontrakt tidigare när han velat göra annat.

Men vad det i så fall skulle bli är oklart, enligt guldtränaren.

– Antingen plocka fimpar längs motorvägen, eller så blir det att försöka med något idrottsligt. Men jag trivs jättejättebra i Luleå basket, jag vet inte, det kanske bara är just nu som jag är less, säger han.

Även många spelare ska nu fundera över framtiden. På frågan om hur många spelare som är klara till nästa år svarar Jens Tillman:

– Inga, än. Jag tror ingen har skrivit på något kontrakt. Vi har diskuterat kontrakt med några stycken. Det kan eventuellt trilla in ett par namn ganska snart, tror jag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".