Per Kenttä.
Arkivbild. Sportsligt ansvarige, Per Kenttä. Foto: Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio.

Nysatsning i Asplöven – utan Kenttä i båset

Per Kenttä berättar om Asplövens nysatsning
5:27 min

Asplöven presenterar en nysatsning med tvåårsperspektiv mot Hockeyallsvenskan. 

P4 Norrbotten kan idag berätta att Asplöven satsar för fullt att komma tillbaka till Hockeyallsvenskan.

Genom en tvåårssatsning ska laget gå upp från division 1 till landets näst högsta serie och då få spela i nybyggd hall.

– Vi siktar på att ta oss tillbaka direkt men vi har ett tvåårsperspektiv så vi kan flytta in i arenan som en Allsvensk förening, säger Per Kenttä.

Ekonomin uppges vara klar och stabil men hur satsningen ser ut gällande gällande spelartrupp är en stor fråga som måste lösas.

Spelarnas kontrakt upplöstes i samband med degraderingen och i dagsläget har man endast en kontrakterad spelare i form av Antti Ylönen som gjort en förlängning.

– Sedan kommer vi bygga så att stommen ska komma från norr- och västerbotten samt norra Finland. Sen givetvis kommer det behövas spets utifrån, säger Per Kenttä.

Asplöven kommer att satsa för fullt med att komma tillbaka till Hockeyallsvenskan, men då utan att Per Kenttä leder laget.

– Jag har tagit beslut att jag inte ska träna klubben nästa säsong utan kommer vara fortsatt sportsligt ansvarig och även försöka utveckla Asplöven på sidan av isen, säger Per Kenttä.

Relaterat

Mer om Hockeyallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".