Peter Manner
Peter Manner Foto: Ulf Larsson/Sveriges Radio

Arvidsjaur satsar på naturturism

Peter Manner: Satsningen ligger rätt i tiden
1:41 min

Arvidsjaurs kommun har tagit beslut om att bli en så kallad outdoorkommun. Nu ska de naturpärlor som finns i kommunen göras mer tillgängliga och marknadsföras.

Arvidsjaurs kommun har i slutet av förra året tagit ett formellt beslut om att bli en så kallad outdoorkommun. Nu ska kommunen naturpärlor göras mer tillgängliga och marknadsföras.

Även om beslutet fattades för mindre än ett halvår sedan så har arbetet med att marknadsföra naturpärlorna pågått ett par år. Det är en satsning som ligger rätt i tid, enligt Peter Manner som är destinationsstrateg i Arvidsjaur.

– Det är en trend som vi sett under senare år att intresset för naturturism har ökat markant, säger han.

För att utveckla naturturismen har kommunen förbättrat vandringsleder med spångar och broar, skyltat vägarna, naturmålen och det viktigaste tagit fram kartor både för vandrare och kanotpaddlare.

– Kartor är det viktigaste instrumentet på den lokala turistbyrån. Det förenklar jobbet betydligt. Vi gör av med runt 14 000 kartor per år, säger Peter Manner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".