Norrlandsflyg fortsätter med sin ambulanshelikopterverksamhet i Västra Götalandsregionen i ytterligare sex år. Foto: Norrlandsflyg.
Ambulanshelikopter arkivbild.

Förd till sjukhus efter fall från klippa

En person har förts till sjukhus efter ramlat från en klippa, nordost om Arjeplog. "Han var vaken och kontaktbar" enligt polisens uppgifter vid midnatt. 

Händelsen har inträffat fyra mil nordost om Arjeplog vid 20-tiden på torsdagskvällen.

– Han var vaken och kontaktbar och togs med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus, säger Michael Liljenberg, befäl vid regionledningscentralen. 

Enligt de tidigare uppgifterna under kvällen var det oklart om det handlade om en fjällvandrare, enligt Börje Öhman på regionledningscentralen.

– Det är ett sällskap och vad de gör, det vet jag inte. Det är inte så mycket fjällen det här, men det är fortfarande inom det område som vi har definierat som fjällräddning, säger Öhman.

Eftersom det rör sig om ett sällskap finns det bärhjälp på plats. Det återstår att se om ambulanshelikoptern kan landa på platsen. Läget med personen som fallit kan vara allvarligt.

– Lekmannamässigt, av personer på plats, så tycker man att det ser allvarligt ut. Men jag betonar att det är en lekmannabedömning, säger Öhman som inte vet om personen är kontaktbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".