Den svenska nykterhetsrörelsen har vind i seglen

I dagarna pågår nykterhetsorganisationen IOGT-NTO’s kongress i Piteå med drygt 1000 deltagare. Aktiv värvning har gjort att antalet medlemmar ökat drastiskt.

Redan i år har organisationen ökat med drygt 5000 medlemmar. Det är bra för en organisation på totalt cirka 35 000 medlemmar i drygt tusen lokalföreningar.

Förbundsordförande Sven-Olov Carlsson säger att IOGT-NTO i och för sig värvar aktivt. Medlemmar kan belönas om de skaffar fler medlemmar. Aktiv värvning kan betyda att en medlem i och för sig värvar många nya medlemmar, men att det blir medlemmar som bara stannar ett år. Men de som gått med, stannar oftast i organisationen enligt Sven-Olov Carlsson.

- Vi har en god betalningsmoral bland våra medlemmar. Vi har väldigt solidariska och engagerade medlemmar, säger Sven Olov Carlsson.

Enligt Sven-Olov Carlsson så har mer än 80 procent av de de senaste två årens nya medlemmarna stannat kvar i organisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista