Arjeplogs kommun. Arkivfoto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
Arjeplogs kommun. Arkivfoto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.

Kommuner raggar socionomer

"Mycket människokärlek på daglig basis"
2:54 min

I dag har yrkesverksamma socionomer från tio Norrlandsskommuner samlats på Umeå universitet på en arbetsplatsdag för att visa upp sig för socionomstudenterna och förhoppningsvis kunna locka dem till just deras kommun.

Syftet med arbetsplatsdagen är att få studenterna att bli intresserade av att börja jobba i regionen. Kommuner från Kiruna i norr till Kramfors i söder deltar.

För att få studenterna att stanna kvar i det närliggande området har yrkesverksamma socionomer från Arjeplog, Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Kramfors, Lycksele, Pajala, Sorsele, Sollefteå och Vilhelmina visat upp sig och gett sin bild av hur det är att jobba i deras kommun.

– Vi har en närhet till omgivningen, både till klienter och till myndigheter och organisationerna runtom klienterna så man slipper lite av den byråkrati som kan bli i en större stad, säger Sara Stenberg som är socialsekreterare och öppenvårdsbehandlare i Arjeplog och var en av dem som deltog.

– Och en fantastisk miljö om man är friluftsmänniska!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".