Extra avgifter för bilbarnstol

Flera taxiföretag i länet tar ut extra avgift om det krävs barnbilstol vid en körning. Upp till 125 kronor extra tar tar taxiföretag i Luleå och Piteå för att barnen ska åka säkert.
Irina Harju från Luleå beställde en resa när familjen skulle åka bort. För resan till Kallax flygplats tog Luleå taxi 125 kronor extra för att de tillhandahöll en barnbilstol. Men Sexans taxi i Luleå tar också en extra avgift på 100 kronor. Pite taxi tar 125 kronor extra om resan kräver barnbilstol. Taxiföretagen motiverar kostnaden med att det är en extra service som dom måste ta betalt för. Lars Martinell från trafiksäkerhetsorganisaionen NTF tycker det är dålig service eftersom det är lag på att barnen ska åka i barnbilstol. Om man bokar i förväg borde det vara gratis, säger Lars Martinell. Göran Johansson vid Luleå Taxi säger till Norrbottensnytt att man nu ska se över priser och rutiner när det gäller bilbarnstolar för de minsta barnen. Det finns alltid bilkuddar för de lite äldre barnen i alla företagets bilar, och de kostar inget extra säger Göran Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".