Anna Barthold, Luleå Basket, Världens barn 2016.
1 av 2
Foto: Anton Bennebrant/Sveriges Radio
Anna Barthold, Luleå Basket, Världens barn 2016.
2 av 2
Foto: Samed Salman/Sveriges Radio
Världens barn 2016

Luleå basket och Anna Barthold ställer upp för Världens barn

Anna Barthold: Jag tycker man ska försöka hjälpa till på det sätt man kan
3:19 min

Mycket har hunnit hända under det halvår sedan Luleå basket vann sitt tredje raka SM guld. Nu laddar man för en ny säsong och samtidigt ställer laget upp bakom insamlingen för Världens barn.

När tränarna i basketligan för damer tippade utgången av den kommande säsongen var Luleå baskets nya tränare David Visscher ensam om att tro att guldet ska stanna kvar i Luleå och Norrbotten.

Vårens finalmotståndare Udominate är storfavorit till att ta över tronen. Umeålaget fick flest guldtips på årets upptaktsträff. 

Luleå baskets lagkapten Anna Barthold besöker P4 Norrbotten i eftermiddag, där hon kommer berätta om lagets uppladdning inför ligapremiären på torsdag.

Klart är också att Luleå basket ställer upp på en auktion till förmån för Världens barn. De gör det genom att bidra med ett basketlinne som kommer att signeras av hela laget och deras tränare David Visscher.

– För oss är det viktigt och självklart att engagera oss och stå upp för allas lika värde, säger Anna Barthold.

Här hittar du auktionen med Luleå baskets linne på Tradera.

Mellan den 26 september och 7 oktober pågår årets insamling till förmån för Världens Barn i P4 Norrbotten. I bland annat digitala sparbössor och genom auktioner samlar vi pengar för att ge trygghet, hälsa och utbildning till världens barn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".