Frithiof.
Frithiof. Foto: Hans Granqvist.
Veckans färsking vecka 40 2016

Frithiof levererar – i all sin enkelhet

Bandet Frithiof har inga pråliga scenkläder, stora poser, konstiga instrument eller tuff rockattityd. Istället har de satsat på att skriva riktigt bra låtar och låta dessa glänsa.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

– Det skulle kännas konstigt att låtsas vara något vi inte är för att jaga klick. Vi försöker mest göra fina låtar, säger sångaren Frithiof Stenvall. 

Veckans färskinglåt i P4 Norrbotten, Love is a long shot är den tredje singeln från det relativa nya bandet Frithiof och deras klart starkaste låt hittills.

Det här är refrängen du kommer att sjunga med i redan innan låten är slut. Soundet flirtar med 90-talets indie har starka 60-talsinfluenser genom sin gitarrbaserade musik och starka melodier. Frithiof och deras musik är lätt att gilla.

Bandet består av Frithiof Stenvall på gitarr och sång som också gett sitt namn till bandet samt basisten Anton Vallin och Andreas Larsson på trummor.

Hösten 2015 var Frithiof Veckans färsking med debutsingeln Long Gone. Sedan dess har det hänt mycket för bandet, de har haft en mängd spelningar runt om i Norrbotten som gjort att många fått upp ögonen för dem.

Ett förutsättningslös möte i Göteborg tidigare i höstas ledde till spännande kontakter med ett skivbolag. De har även släppt låten Parachute som är väl värd att lyssna på. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".