Carin Bergdahl.
Carin Bergdahl. Foto: Mats Dahlberg/Sveriges Radio.

Carin Bergdahl om livet som elitspelare och småbarnsmamma

"Vi har så jäkla kul tillsammans"
5:09 min

Hur gör man för att få livet att gå ihop som småbarnsmamma när pappan dessutom jobbar på annan ort under veckorna. Och där resorna under säsongen är nästan 3 000 mil? Jo, man kan göra som Carin Bergdahl som spelar för Boden Handboll i SHE.

– Jag jobbar inte i år. Har valt att läsa i stället, 30 poäng, på halvfart så jag kan vara med och spela. Och så har jag mamma och farmor som ställer upp som barnvakter. Det är ett pussel, säger Carin Bergdahl.

För när Boden tog steget upp i högsta serien i våras så var det självklart för Carin att vara med på tåget. Ända sedan hon var 16 har hon flyttat runt för att få spela handboll på elitnivå. Som 16-åring drog hon till Göteborg.

– Jag hade inte ens startat en tvättmaskin innan. Var hur curlad som helst av mamma. Det blev ett bryskt uppvaknande.

Men hon återvände till Boden efter tre år. Och stack till Gjövik i Norge. Och återvände till Boden. Innan hon flyttade till Örebro. Och så hem till Boden igen.

– Jag har alltid varit avundsjuk på alla som fått chansen att spela i högsta serien på hemmaplan. Nu får jag det också, vid 29 års ålder. Dessutom spelar jag med kompisar som jag vuxit upp med. På resorna sitter vi och tittar på gamla bilder. Vi är ett tajt gäng som spelat ihop sedan barnsben. Vi har så jäkla kul tillsammans, säger Carin Bergdahl.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".