Attacker och explosioner i centrala London

I samband med explosionerna i London idag har minst 33 människor dödats och 45 personer har rapporterats skadade, allvarligt eller kritiskt. Enligt polisen i London har det förekommit fyra sprängladdningar vid fyra olika tillfällen. Tre i tunnelbanan och en på en buss.

Det var minst fyra explosioner som inträffade på olika platser i tunnelbanan och på en buss i London. Hela tunnelbanan i London har nu stängts av. Även många butiker har stängt.

Den lokala polisen i London vädjar till allmänheten att inte ringa i onödan eftersom mobilnäten och andra kommunikationssystem i centrala London är överbelastade.

Det är fortfarande oklart vad som låg bakom explosionerna. De inträffade samtidigt som G8-mötet med några av världens mäktigaste ledare, inleddes i Skottland idag. I går blev det också klart att London utsetts som värdsstad för Sommar-OS 2012.

Läs mer på Ekots hemsida sverigesradio.se/ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista