Arish Nouri gjorde Piteås mål i förlusten. FOTO: Emil Larrson/Sveriges Radio
Arish Nouri gjorde Piteås mål i förlusten. FOTO: Emil Larrson/Sveriges Radio

Svag första halvlek fällde Piteå

Arish Nouri: En värdelös första halvlek
1:04 min

Piteå förlorade viktiga streckmatchen mot Team Thorengruppen med 2-1 på hemmaplan. Och det var den svaga starten i första halvlek som sänkte Piteå. Även IFK Luleå förlorade i helgen då Nyköping vann med 3-1.

Piteå hade svåra problem att stoppa Team Thorengruppen inledningsvis. Och redan efter sju minuter hittade forwarden Jonathan Lundbäck rätt bakom Tomas Adell i Piteås mål. Efter en intensiv press inledningsvis kunde Piteå lugna ner spelet. I 45:e minuten var däremot Jonathan Lundbäck framme igen då han gjorde sitt andra mål till 2-0.

I andra halvlek flyttade Piteå upp mittbacken Williams Olausson på forwardsplats. Och efter 62 minuter reducerade Arish Nouri till 2-1. Piteå tryckte sedan på för en kvittering, men Team Thorengruppen höll undan och tog tre tunga poäng.

– Det är en värdelös första halvlek av oss. Vi släpper i två jättebilliga mål, höjer oss sedan i andra och ska ha med oss minst en poäng, men det vill sig inte för oss, säger Arish Nouri efter matchen.

Och det har varit en tung fotbollshelg för länslagen i division 1 norra. För även IFK Luleå förlorade, och det mot Nyköping med 3-1 på bortaplan.
Fyra omgångar återstår av serien och båda länslagen ligger under kvalstrecket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".