Räddningsledare Fredrik Heikkinpieti berättar om branden i bagarstugan på Porsön.
1 av 3
Räddningsledare Fredrik Heikkinpieti berättar om rökutvecklingen från branden i bagarstugan på Porsön. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio.
Brand i bagarstuga på Porsön. Kraftig rökutveckling på platsen gör att de som besväras av röken uppmanas att bege sig inomhus.
2 av 3
Brand i bagarstuga på Porsön. Kraftig rökutveckling på platsen gör att de som besväras av röken uppmanas att bege sig inomhus. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio.
Brand i bagarstuga på bostadsområdet Porsön i Luleå. Kraftig rökutveckling på platsen gör att de som besväras av röken uppmanas att bege sig inomhus.
3 av 3
Brand i bagarstuga på bostadsområdet Porsön i Luleå. Kraftig rökutveckling på platsen gör att de som besväras av röken uppmanas att bege sig inomhus. Foto: Per Vallgårda, Sveriges Radio.

Kraftig rökutveckling från brand på Porsön i Luleå

Räddningsledaren Fredrik Heikkinpieti: Det har varit en utvecklad brand
1:11 min

Sen femtiden i natt brinner det i en bagarstuga i utkanten av ett bostadsområde på Porsön utanför Luleå.

Räddningstjänst och polisen är på plats sen tidigt på morgonen.

– Det har varit en utvecklad brand när vi kom fram hit och vi har påbörjat släckningen, säger räddningsledaren Fredrik Heikkinpieti.

Och det har under tisdagsmorgonen varit kraftigt rökutveckling där på platsen.

Den som störs av röken ska gå inomhus och uppmanas att stänga dörrar, fönster och även att stänga av ventilationen.

Samtidigt säger räddningsledaren säger till P4 Norrbotten vid 8-tiden på tisdagsmorgonen att det är mycket vattenånga i röken och att röken i sig inte bedöms vara speciellt hälsofarlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".