medverkande i ett nytt sverige
1 av 2
Asma och Besma
2 av 2
Asma Mousavi och Besma Nuurhussin går i fyran på Prästholmsskolan. Foto: Johanna Hövenmark/Sveriges Radio.
Ett nytt Sverige

Asma & Besma når en större publik

Asma & Besma om att följas av en reporter
3:03 min

P4 skildrar ett Sverige i förändring, med utgångspunkt i nyanländas möte med landet och möten mellan människor. Nu lanseras en temasajt där röster och reportage från hela landet samlas - däribland Asma & Besma från Boden.

Till sajten: Ett nytt Sverige

Sveriges Radios satsning Ett nytt Sverige görs i ett samarbete mellan nio lokala P4-kanaler från Malmö i söder till Norrbotten i norr. Under två år följer vi ett antal personer som på olika sätt berörs av migrationsfrågan.

I Norrbotten följer reportern Johanna Hövenmark, sedan i våras, Asma Mousavi och Besma Noorhussin Ali i Boden. De kommer från olika länder men möttes på Prästholmsskolan, där de har gått i fem år.

Vi följer dem i en vardag av filosofiska funderingar, lek och allvar, drömmar och framtidsplaner.

– Vi tror att genom att möta människorna bakom siffrorna, höra deras berättelser och ta del av deras situation, kan man som lyssnare få en större bild av vad som sker i världen och hur det också påverkar Sverige, säger Lotta Malmstedt, samordnare för den nya P4-satsningen. 

Mer om Ett nytt Sverige - P4 Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".