Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå
Niklas Nordström (S) styrelseordförande i IT Norrbotten och kommunalråd i Luleå. Foto: Bo Torbjörn Ek/Sveriges Radio
P4 Norrbotten granskar

Nordström ska ta upp spritnotor med IT Norrbottens ledning

Niklas Nordström (S): Det ska vara hög grad av restriktion
1:08 min

Styrelseordföranden i IT Norrbotten, Niklas Nordström, tycker att man ska vara restriktiv med så kallad intern representation, till exempel personalfester.

Men han vill inte svara på vad han tycker om festerna i IT Norrbotten, där vd köpte exklusiv champagne och stora mängder alkohol till de anställda.

– VD måste svara på de frågorna, säger Niklas Nordström (S).

Niklas Nordström anser att alla företag ska vara återhållsamma med intern representation, alltså sådant som vänder sig till personalen. Luncher, middagar, fester och liknande.

P4 Norrbottens rapportering om representationen i IT Norrbotten innebär att Nordström ska ta en diskussion med vd och styrelse.

– Jag kommer att prata med vd och jag kommer att prata med styrelsen. Den interna presentationen är jag mån om att den ska vara väldigt restriktiv. När det gäller extern representation då är det en annan sak, då gör vi affärer, då ska vi ha aktiva relationer, säger Niklas Nordström.

Relaterat

Mer om Region Norrbotten (sjukvård och politik)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".