Stängda polisstationer i Norrbotten

Flera av länets polisstationer låser igen och stänger under sommaren. Anledningen är att både poliser och civilanställda ska kunna ha sommarsemester, och pengar saknas för att anställa semestervikarier

Ett exempel på en polisstation som håller stängt i sommar är Jokkmokks polisstation, som tidigare år stängt två veckor. I sommar kommer dock stationen att vara stängd i fyra veckor. Även polisstationer i östra Norrbotten och i andra inlandskommuner kommer att hålla helt eller delvis stängt.

Karl - Erik Bröst polis i Jokkmokk är upprörd över att stationen stänger.

- På ren svenska är det för jävligt att det ska behöva gå så långt, men det gäller inte bara Norrbotten, säger Karl - Erik Bröst.

Han säger vidare att det kommer att finnas polispatruller i Jokkmokk under sommaren men inte under hela tiden stationen är stängd. Det innebär inte att stationen kommer att vara öppen.

Justitieminister Thomas Bodström säger att det viktiga är brottsbekämpningen på gator och torg är det viktiga. Vad gäller de olika stationernas servicenivå sommartid vill justitieministern inte ha någon uppfattning om.

- Det tror jag inte polisen i Norrbotten skulle uppskatta, säger Thomas Bodström.