Pophjärtat singelomslag till låten Sista dansen.
Singelomslaget till låten Sista dansen. Foto: Andreas Harnemo
Veckans färsking vecka 44 2016

Veckans färsking: Pophjärtats femte singel är här

Ny singel som vågar ta ut svängarna, från bandet med stort hjärta för popmusik. 

På fredag den 4/11 kl 10.33 spelar Pophjärtat live i P4 Norrbotten

Pophjärtat gör musik som är poppig, modern, tung, melodiös, radiovänlig, på svenska – många olika ingredienser som gör deras musik lätt att gilla.

Bandet har funnit i drygt ett år och har på denna korta tid gått från klarhet till klarhet, från deras första singeln Glas till den femte – Sista dansen.

De har lyckats skapa en tydlig tråd i sin musik, samtidigt som alla singlar har olika karaktärer. Som lyssnare kan du genom alla släppta låtar följa bandets utveckling på ett spännande sätt.

Pophjärtat består av singer/songwritern Michaela Stridbeck och producenten Gustav Afsahi, som möttes 2015 bland studentlägenheterna bredvid musikhögskolan i Piteå. De upptäckte snabbt en gemensam kärlek till mörkare band som Joy Division och The Cure samt modern elektronisk dansmusik.

Tillsammans med deras slående och högst vitala popådra och känsla för melodier så blev detta en klockren kombination.

Det vore lätt att jämföra Michaela Stridbecks röst med Veronica Maggio, men det är lite för enkelt. Michaela har en varm, närvarande röstresurs som få och denna nyttjas både som en kontrast till det kalla, maskinella, elektroniska, och i symbios.

Vad som är röst och vad som är ljud, instrument och effekter, flyter ibland ihop i låten och skapar ett intressant och modernt sound.

Singeln är samproducerad och mixad av Stefan N Sundström (Kitok, Veronica Maggio) och detta möte känns som ytterligare en fullträff i bandets resa.

Pophjärtat är precis vad det låter som – ett band med hjärtat i popmusiken som inte är rädda för att ta ut svängarna.

Har du en ny låt på gång? Vill du ha den med i Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".