Robert Bernhardsson
Robert Bernhardsson Foto: Samed Salman/Sveriges Radio

Stor satsning i Kvikkjokk

Kommunalrådet: ökar attraktionskraften för Jokkmokk
1:26 min

Jokkmokks kommun satsar 10 miljoner på nytt vatten- och avloppssystem i Kvikkjokk. Detta för att möta kommande investeringar i byn på drygt 100 miljoner.

Under de senaste åren har expansionen tagit verklig fart. En rad nya familjer med anknytning till Jokkmokks kommun men även från övriga delar av länet har etablerat sig, och fler är på gång.

– Vi ser ett stort antal privatpersoner och företag som avser satsa på nybyggnation i Kvikkjokk, säger kommunalrådet Robert Bernhardsson (S).

Det är genom redan beslutade, men även bygglovsärenden på väg in som kommunen kan se omfattningen av byggboomen i fjällbyn.

– Det handlar om mellan 40 och 50 nya fastigheter som ska byggas, säger Robert Bernhardsson.

För Jokkmokk som kommun innebär satsningen mycket.

– Det ökar attraktionskraften för Jokkmokk men det skapar bättre förutsättningar för Kvikkjokk att utvecklas de kommande 20-30 åren, säger Robert Bernhardsson

Kommunen hoppas att satsningen i Kvikkjokk kommer att leda till en positiv befolkningsutveckling och att den kommunala servicegraden ökar i byn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".