Ulf Elfving, Lisa Syrén och Kjell-Peder Johanson.
Ulf Elfving, Lisa Syrén och Kjell-Peder Johanson flyttar in i P4 Plus. Foto: Stina Gullander och Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Populära programledare flyttar in i nya kanalen

Kjell-Peder Johanson om P4 Plus
3:10 min

P4 Plus är Sveriges Radios nya kanal som spelar musik från 30-talet och framåt. Den breda musikmixen uppskattas av allt fler lyssnare, liksom profilerna som presenterar den.

Nu är det klart att Ulf Elfving, Lisa Syrén och Kjell-Peder Johanson gör debut i kanalen under hösten och vintern. Först ut är Ulf Elfving som kan höras med start nu på lördag.

På lördag 5 november klockan 15 är det premiär för Lördag med Ulf Elfving. Det blir ett brett musikprogram med musik från 30-talet och fram till i dag

– Det här har jag drömt om under mina 52 radioår; att få jobba med en kanal med b-r-e-d musik, säger Ulf Elfving inför premiärsändningen.

En annan av lyssnarnas önskeprogramledare är Lisa Syrén. Hennes program Önskesöndag med Lisa Syrén startar på juldagen. Programmet bygger på lyssnarnas minnen, berättelser och musik.

–  P4 Plus är den sortens varierade melodiradio som jag växte upp med på 60- och 70-talet och har saknat sedan dess. I Önskesöndag kommer jag att läsa upp lyssnarnas berättelser och minnen ihop med önskningarna, säger Lisa Syrén.

Sedan en tid tillbaka presenterar Marika Rennerfelt förmiddagarna i P4 Plus. Med premiär i början av december får även eftermiddagarna mellan klockan 14 och 18 en programledare: Kjell-Peder Johanson från Luleå.

Kjell-Peder var under många år en uppskattad programledare i Karlavagnen i P4.

– Radio och musik är två kärlekar som aldrig rostar - jag är glad och stolt att få kvala in i P4 Plus-gänget, säger han.

P4 Plus är Sveriges Radios testkanal. P4 Plus spelar musik från 30-talet fram till i dag. P4 Plus startade i maj 2016 och försöket pågår till sista januari 2017.

Här kan du lyssna på kanalen eller i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".