En handboll liggande på hallgolvet.
Foto: Jon Olav Nesvold/TT.

Stort intresse för Rallarcupen i Kiruna – tvingas neka lag

Arrangörsansvarig Maria Mård: Vi måste stoppa lag
1:34 min

Närmare 1000 unga handbollsspelare finns på plats i Kiruna, för spel i Rallarcupen. Men det skulle kunna vara ännu fler.

Maria Mård är ansvarig i arrangörsklubben Kiruna HK och berättar om förberedelserna för den stora handbollshelgen. Det krävs 300 volontärer från klubben för att få allt att flyta, men Mård menar att det är relativt lätt att få föräldrarna att ställa upp.

– Rallarcupen är så inoljad i vår förening att alla vet att den här helgen jobbar man och vi gör det med glädje. Att träffa ungdomarna som spelar är en energiboost.

Däremot lyfter hon fram logifrågan som ett problem och berättar att de fått säga nej till flera lag.

– Kommunen släpper inte tillräckligt många klassrum, så vi har inte logi att erbjuda alla som vill komma hit. Det känns otroligt tråkigt. Vi vill ju att alla som vill ska kunna komma hit.

I Kiruna kommun är det varje enskild skola som själv beslutar om huruvida de vill hyra ut klassrum eller inte och om huruvida skolan lånar ut klassrum till idrottsevenemang eller inte är helt upp till varje enskild skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".