Svartöstadsskolan omfamnas i en kram i oktober 2015 - ett försök att rädda skolan från nedläggning inom Framtidens skola. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
Föräldrar och elever försöker rädda sin skola i Svartöstaden från nedläggning inom Framtidens skola. Från den 20 oktober 2015. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.

Inget besked väntas idag om skolomröstning i Luleå

I dag kommer folkomröstningen om Framtidens skola upp i kommunstyrelsen i Luleå. Men Moderaterna kommer inte ta ställning idag.

Det mesta handlar nu om hur Moderaterna ställer sig till folkomröstningen. Om Moderaterna är emot så blir det ingen omröstning. Sen tidigare har Landsbygspartiets Erland Nilsson deklarerat att hans parti inte kommer stödja en folkomröstning, om det äventyrar beslutet att skolorna i Klöverträsk och Vitå räddas kvar. 

Och moderaterna har inte bestämt sig ännu. Gruppledaren Anders Josefsson är inte med vid dagens möte eftersom han är på resa. Men Anders Josefsson säger till P4 Norrbotten att partiet inte hunnit diskutera klart. Och det här innebär att det inte blir något besked i dag.

Frågan om det blir en folkomröstning eller inte i den infekterade frågan om Framtidens skola och förändring av skolstrukturen ska avgöras på kommunfullmäktige 21 november.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".