Stökig helg i länet

Det har varit en stökig helg i södra delen av länet. Vakthavande polisbefäl Henry Välitalo i Luleå berättar att helgpatrullerna inte hunnit med alla larm.
Från fredag eftermiddag till söndag natt har 342 rapporter skrivits men vakthavande befäl säger att fler brott inträffade som polisen inte hann ta hand om. Det var bland annat anmälningar om rån, fylleri, misshandel, olaga hot och omhändertagande. Centumkiosken i Luleå var en av drabbade. Två delvis maskerade män sprang in i kiosken men en kniv och skrek: Pengarna,pengarna! Polisen har signalement men har inte gripit några för rånet. Mannen som jobbade i kiosken blev chockad och fick igår hjälp att bearbeta händelsen. Dessutom har Handlarn-Anderssons konditori i Luleå fått sitt kassaskåp stulet natten mot söndag. Polisen har fortfarande inga spår efter kassaskåpstjuvarna. Och en person sitter anhållen för olaga hot- det var en person intagen på en institution som hotade vårdperonal igår morse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".