Rättegången i Kiruna är avslutad. Åklagaren yrkar på att en 28-årig man ska dömas till 16 års fängelse för mord på en kvinna i somras.
Rättegången i Kiruna är avslutad. Åklagaren yrkar på att en 28-årig man ska dömas till 16 års fängelse för mord på en kvinna i somras. Foto: Alexander Linder/Sveriges Radio.

Yrkar på 16 års fängelse för kvinnomord

Kammaråklagare Anna Bergström om mordrättegången i Kiruna
0:51 min

Åklagaren yrkar på att 28-årig man ska dömas till 16 års fängelse för mord på en kvinna i Kiruna i slutet av juli.

Åklagaren yrkar på att 28-årig man ska dömas till 16 års fängelse för mord på en kvinna i Kiruna i slutet av juli. Det framkom när den tre dagar långa rättegången avslutades idag.

--Min uppfattning är helt klart att hon har blivit strypt av honom i sovrummet. Och att han därefter, precis som han själv säger, har fått panik och försökte iscensätta ett självmord sen i duschutrymmet, säger kammaråklagare Anna Bergström.

Den åtalade mannen medger misshandel, men hävdar att det inte var hans avsikt att döda kvinnan. Tingsrättens dom meddelas om en vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".