Tomas Martin Band.
Tomas Martin Band. Foto: Håkan Vyöni.
Veckans färsking vecka 46 2016

Tomas Martin Band om kärleken till scenen

Tomas Martin Band är ett gäng rutinerade musiker. Veckans färsking-låt handlar om kärleken till scenen.

Har du en ny låt på gång? Vill du ha den med i Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Att Veckans färsking-låt från Tomas Martin Band kom att handla om kärleken till publiken och scenen känns helt naturligt. Detta minst sagt rutinerade gäng musiker har spelat tillsammans i denna konstellationen sedan 2013.

Bandet består av Tomas Martin, Martina Lundberg, Lars Paulin, Håkan Vyöni och Tomas Isacsson. Alla verksamma eller tidigare verksamma som musiker på ett professionellt plan.

Låten Scenen känns som den givna låten som ska få presentera detta band för er, en given öppningslåt både live, som singel och på ett album. Att detta band älskar stunden på scenen tillsammans märks, och den inspelning ni hör är faktiskt en liveinspelning från juni i år.

Det är Tomas Martin som också fått ge bandet sitt namn till bandet, som skriver musiken. Kjell Söderberg skriver texterna. Vackra, poetiska texter som berör och har starka rötter i visans berättande.

Melodierna är inte alltid självklara eller lättsjungna då de mer liknar instrumentala slingor, men Martina Lundberg behärskar dess cirkusliknade volter och hopp med bravur. Det finns också en stark influens från den proggressiva likväl som jazzen i musiken. Inte minst i de framträdande, återkommande gitarrslingorna som väver ihop låten lika starkt som den vokala refrängen.

Scenen är en fängslande låt om att utmana sig, som också utmanar musikerna och lyssnarna. Enlåt som lämnar mersmak inför Tomas Martin Bands musikskatt.

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".