Kalix Bandys Olov Englund mot Bollnäs. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Kalix Bandys Olov Englund mot Bollnäs. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Ny storförlust för Kalix Bandy

"Straffar oss själva med våra misstag"
3:28 min

Kalix Bandy föll på bortaplan mot Hammarby med 7-2 i herrarnas Elitserie. Norrbottningarna var med bra efter den första halvleken för att sedan helt falla samman i den andra.

Inledningen är Hammarbys. Laget spelar med mycket fart och tillåts komma till möjligheter, dock inget riktigt farligt. Kalix skapar några chanser men inga direkt farliga lägen. Laget skaffar sig flera hörnor som inte förvaltas väl.

För den första farliga möjligheten dröjer dock inte länge för Hammarby. I den 18:e minuten kommer den finske landslagsspelaren i Hammarby, Rolf Larsson, runt och serverar öppet mål till David Pizzoni Elfving som bara har att raka in bollen i mål. 1-0 till Hammarby.

Efter målet lyfter Kalix spelet och fortsätter att skaffa fram hörnor. Så i den 21:a matchminuten skaffar sig Kalix sin femte hörna, den första från vänster, och den tar man hand om på bästa sätt. Olov Englund med inslaget till Jimmy Berglund som smäller dit 1–1.

Kalix får avsluta första halvlek med en man mindre då Anders Englund blivit utvisad. Då passar Hammarby på att ta ledningen och för andra gången i matchen är David Pizzoni-Elfving framme precis framför målvakten Abbe Bodin och petar in 2-1 till Hammarby, ett resultat som står sig halvleken ut.

I den andra halvlekens linda är det Hammarby, Hammarby och åter Hammarby. Så långt ögat når. Hemmalaget skapar flera chanser men i vägen för Hammarby och ökad ledning står Abbe Bodin.

I den 58:e matchminuten tilldöms Hammarby ett frislag som spelas snabbt i gång till Jesper Jonsson som går på skott. Abbe Bodin räddar men släpper retur som Rolf Larsson sätter dit 3-1 från nära håll för Hammarby.

Kalix är inte ofarliga i inledningen av andra halvleken men återigen saknas den sista lila detaljen, bollen i mål.

I den 64:e minuten får Kalix ett superläge att reducera. Mitt framför Hammarbymålvakten Patrik Hedberg räddar både två och tre gånger. Där borde det ha varit mål för Kalix.

Men reduceringen kommer för Kalix. I den 77:a minuten flippar Nils Wikström in bollen i straffområdet, returen går ut till Johan Sundquist som drar till från distans och hela vägen in i mål. Bollen hinner på vägen mot mål undvika ett antal skridskor och klubben och letar sig in i mål och så ett litet hopp, 3-2.

Men säg den lycka som varar. Bara två minuter senare gör Hammarby 4-2, Pizzoni-Elfings tredje för kvällen och så minuten efter det 5-2 då genom Kalle Mårtensson.

Matchen slutar till slut 7-2 till Hammarby efter att Kalix helt faller isär matchens sista tjugo minuter.

–Jag är riktigt besviken hur vi avslutar sista tjugo. 7-2 är inte i närheten av matchbilden tycker jag, säger kapten Olov Englund.

– Vi straffar oss själva lite, vi gör enkla misstag och dom får ställa om och då är Hammarby bra, säger Englund.

Men redan på söndag har man chans till revansch på Zinkensdamm men då mot Tellus.

Mer om Kalix

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".