Ann-Sofie Isaksson, tillförordnad ordförande för Socialdemokraterna i Pajala.
1 av 2
Ann-Sofie Isaksson, tillförordnad ordförande för Socialdemokraterna i Pajala. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio
Britta Tervaniemi, gruppledare för Vänsterpartiet i Pajala.
2 av 2
Britta Tervaniemi, gruppledare för Vänsterpartiet i Pajala. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio

Vice ordförande väntas få uppdraget att ena S i Pajala

Ann-Sofie Isaksson: Vi måste ta ansvar och gå vidare
1:43 min

I kväll ska Socialdemokraterna i Pajala ha ett medlemsmöte i Junosuando och då ska en ny ordförande väljas – och den som väntas ta över är Ann-Sofie Isaksson, i dag vice ordförande för partiet.

Torsdag kväll har Socialdemokratiska arbetarekommunen i Pajala medlemsmöte i Junosuando, och då ska en ersättare för avgående ordföranden Åke Johdet utses.

Om allt går enligt planerna blir det 30-åriga Ann-Sofie Isaksson, som i dag är vice ordförande, som tar över. Hon är 30 år och ekonom vid kommunförvaltningen.

– Det blir onekligen en häftig uppgift men vi måste ta ansvar och komma vidare, menar Isaksson.

Hon kan tänka sig att vara mer än bara en tillfällig lösning.

– Jag är ju väldigt plikttrogen så om partiet vill ha mig kommer jag att ställa upp också för en mer varaktig lösning, säger Ann-Sofie Isaksson.

Isaksson kan också tänka sig att återuppta samarbetet med Vänsterpartiet, något som Vänsterns gruppledare inte stänger dörren för.

– Givetvis är vi öppna för fortsatt samarbete om det visar sig att det blir lugnt i det Socialdemokratiska partiet och man kan jobba konstruktivt, säger Britta Tervaniemi, Vänsterpartiets gruppledare i Pajala kommunfullmäktige.

Relaterat

Mer om Pajala

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".