Charlotte Kalla lyckades inte ta sig vidare till finalerna efter prologen i damernas sprint vid världscuptävlingarna i skidor i schweiziska Davos på söndagen. Foto: Anders Wiklund / TT
Charlotte Kalla lyckades inte ta sig vidare till finalerna efter prologen i damernas sprint vid världscuptävlingarna i skidor i schweiziska Davos på söndagen. Foto: Anders Wiklund / TT

Febrig Kalla snuvas på starten

Torbjörn Nordvall: Det var inget att diskutera
0:51 min

Piteå Elits Charlotte Kalla tvingas ställa in säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av feber. Även Ida Ingemarsdotter och Emil Jönsson missar premiären.

Längdskidåkarna Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Emil Jönsson drar sig ur helgens säsongspremiär i Bruksvallarna.

Vid lunchtid på tisdagen kom beskedet att Sveriges stora skidstjärna Charlotte Kalla, 29 år, tvingas avstå längdskidpremiären i svenska Bruksvallarna.

”Vi avvaktade utvecklingen fram till lunch, men hon blev inte bättre och hade feber. Vi tog därför beslutet att hon skulle resa hem till Sundsvall och kurera sig för att förhoppningsvis hinna bli frisk till nästa helgs världscuppremiär i finska Ruka”, säger Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

31-åriga Ida Ingemarsdotter har insjuknat och skriver så här på sin Facebook-sida:

”Här var jag laddad att få dra på mig nummerlappen i morgon... Men så blir det tyvärr inte, vaknade idag (torsdag) med en ond hals så bara dra i handbromsen och rulla hemåt och se till att bli kry igen! Surt, såg fram emot att få tävla!”

31-årige Emil Jönsson dras med en magmuskelskada. 

– Han har en känning och vi vill inte gå på för hårt fram, sa landslagstränaren Ola Ravald för ett par dagar sedan till SVT Sport.

På torsdagen bekräftade landslagets presschef Katarina Medveczky för SVT Sport att Emil Jönsson inte kommer delta i helgens tävlingar.

Relaterat

Mer om Sporten P4 Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".