Go Double Vision omslag.
Foto: Lars Söderberg
Veckans färsking vecka 47 2016

Veckans färsking: Go Double Vision om att koppla ner

Duon Go Double Vision består av Lars Söderberg och Randy Goodrum, ett samarbete över Atlanten och rakt in i den kommersiella dansmusiken.

Disconnect me är en dansant, modern låt som kommer att fylla vilket dansgolv som helst framöver. Till skillnad från mycket annan modern, elektronisk dansmusik har den en uppfriskande engagerande text. En lång flygresa med många motgångar ledde fram till denna text om att våga ”koppla ner” och tiden före sociala mediers inträde i våra liv.

Lars Söderberg är född i Sundsvall men bor sedan några år tillbaka i Norrbotten. Siktet är inställt på att kunna leva på sitt musicerande och Lars gör det mesta inom musikbranschen som skriver musik, olika musikproduktionsjobb och andra ”musikgrejer” – som han själv beskriver det.

En av dessa är attstarta det egna skivbolaget Dudes of Mayhem, som också gett ut Go Double Visions låt Disconnect me.

Det märks tydligt att det inte enbart den svenska musikscenen bandet siktar på. Det här är modern dansmusik i stil med Beck och Daft Punk, för en internationell marknad. Och eftersom Sverige och Norrbotten är en del av världen så gillar vi detta – mycket!

Har du en ny låt på gång? Vill du ha den med i Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".