Marcus Hellner under herrarnas 15 km i klassisk stil under skidpremiären i Bruksvallarna.
Marcus Hellner under herrarnas 15 km i klassisk stil under skidpremiären i Bruksvallarna. Foto: Ulf Palm/TT

Marcus Hellner tvåa i Bruksvallarna

”Fick inte riktigt till det”
1:26 min

Gällivares Marcus Hellner blev tvåa i herrarnas lopp över 15 kilometer i klassisk stil i Bruksvallarna. Han var 5,4 sekunder efter segrande Johan Olsson.

Förra säsongen var allt annat än lyckad för de svenska herrskidåkarna. Premiären i Bruksvallarna ger löfte om bättre tider.

Johan Olsson, vars fjolårssäsong förstördes av skador och sjukdomar, var tillbaka efter ett års frånvaro - med besked. 36-åringen vann loppet över 15 kilometer klassiskt, 5,4 sekunder före Marcus Hellner.

– Fantastiskt kul. Otroligt kul. Men det var otroligt jobbigt på slutet, jag hade mycket nytta av att ha Marcus att fajtas med före mig, säger Olsson i SVT.

De båda åkarna var i en klass för sig. Hellner, som på fredagen vann 10 kilometer fristil överlägset, var över en minut före Jens Burman som slutade trea.

Calle Halfvarsson, som också gjorde säsongspremiär efter en misslyckad säsong, blev sjua. 

På damernas 10 kilometer blev Lisa Vinsa, Piteå Elit, bästa norrbottning på 22:a plats. Japanskan Masako Ishida vann före Anna Haag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".