Luleå möter Linköping på bortaplan.
Luleå möter Linköping på bortaplan. Foto: Rickard Jansson/ Sveriges Radio.

Luleå hockey/MSSK vann reprisen på SM-finalen

Emma Eliasson: En jämn fajt
1:46 min

Luleå hockey/MSSK var det starkaste laget när man mötte Linköping i vad som var en repris på förra säsongens final i damernas hockeyliga.

Matchen började bäst för hemmalaget som gjorde 1-0 efter slarv i ett Luleå uppspel efter bara lite drygt en minut av matchen. Glädjen var dock kortvarig för hemmalaget som bara fem minuter senare fann sig själva i ett underläge med 1-3 i matchen istället. Innan första perioden slutade reducerade Linköping till 2-3. 

Den andra perioden slutade 0-0, dock var skottstatistiken till skillnad från i den första perioden till hemmalagets fördel med 16 skott mot elva.

Den tredje perioden tillhörde Luleå hockey / MSSK, men hemmalaget fick ändå in en kvittering med cirka nio minuter kvar att spela. Men det tog inte ens en minut innan det var ledning för bortalaget igen med 4-3.

Sedan kunde inte Linköping riktigt skapa lägen för att kvittera och bortalaget gjorde istället 3-5 och till sist 3-6 i öppen kasse.

Nästa matchhelg för Luleå inleds mot SDE hockey, följt av ett möte med Leksand. Matcher som spelas i Piteå respektive Luleå.

Mer om Hockeylag: Luleå/MSSK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".