Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Charlotte Kalla är laddad inför premiären i Kuusamo

Charlotte Kalla: Jag har nog aldrig vetat så lite var jag står
3:21 min

Charlotte Kalla blev sjuk inför premiären i Bruksvallarna. Nu laddar hon om inför helgens världscuppremiär i Finland.

Hon fick feber och kände sig tung i kroppen och därmed var det ett faktum. Den svenska längdskidpremiären i Bruksvallarna fick helt enkelt ställas in för Charlotte Kallas del. Nu har hon haft ett par dagar hemma i Sundsvall vid foten vid Södra berget och mår redan bättre.

– Jag har åkt skidor på de sista snöflingorna, snötäcket är väldigt tunt här i Sundsvall, men imorgon (läs idag) får jag nog ta löpskorna på mig, berättar Charlotte Kalla.

I helgen är det premiär för världscupcirkusen i finska Ruka, Kuusamo. Charlotte är uttagen och kommer att finnas på plats. Efter att ha tränat på egen hand under sommaren så är hon själv nyfiken på var hon står.

– Det ska bli superspännande att dra på mig nummerlappen och landslagsdressen, det tycker jag. Samtidigt kanske jag aldrig har vetat så lite om vart jag står. För mig så handlar det mest om komma ut och ha kul i spåret, få till en go' känsla och plåga mig rejält. För jobbigt det kommer det att bli.

Vad hoppas du på vid helgens tävlingar?

– Jag hoppas på att känna att jag har gett det som fanns i kroppen när jag passerar mållinjen och få till ett flyt i åkningen, säger Charlotte Kalla. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".