Landshövdingens residens i Luleå. Foto: Sveriges radio
Landshövdingens residens i Luleå. Foto: Sveriges radio

Slut på eftertraktade fikabiljetter

Helena Morén: Gissar att det kommer vara mycket julinspirerat och mycket gott
3:18 min

Under dagen har fikasugna norrbottningar kunnat boka biljett till det traditionella adventsfikat på residenset i Luleå, hos landshövding Sven-Erik Österberg.

Som vanligt var det många fikasugna norrbottningar som ville boka biljetter till det traditionella adventsfikat på residenset i Luleå, hos landshövding Sven-Erik Österberg.

Biljetterna till de två sittningarna som släpptes på tisdagsmorgonen tog slut redan vid 15-tiden. Den första sittningens biljetter tog slut redan strax före kl 12.30.

Fikat har ordnats under många år under trettondagshelgen och numer under första advent, efter att Sven-Erik Österberg tog över som landshövding.

2005 fattade man beslut om att begränsa antalet besökare av brandsäkerhetsskäl. De som vill fika med landshövdingen och hans fru måste sedan dess kontakta länsstyrelsen och beställa biljetter, högst två per familj. Antalet biljetter är 300, 150 per sittning, och det är först till kvarn som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".