Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla. Foto: Anders Wiklund/TT.

Charlotte Kalla flera minuter efter Björgen

Charlotte Kalla: Mjölksyran hittade till benen väldigt fort
0:57 min

Charlotte Kalla fick en mardrömsstart på säsongen. Hon blev sämsta svenska i damernas klassiska mil i världscupen i finska Ruka, fyra minuter efter vinnaren Marit Björgen från Norge.

– Det var en annorlunda känsla i kroppen idag. Det funkade bra fram till två kilometer men sen ville inte kroppen alls det jag ville, säger Kalla och fortsätter:

– Jag vet faktiskt inte vad som hände. Jag har inte känt så här tidigare, jag får sätta mig ner med lite distans och utvärdera.

Kalla blev till slut 75:a, fyra minuter efter Marit Björgen från Norge som är tillbaka som vinnare igen i sin andra världscuptävling efter mammaledigheten.

Tävlingen var Kallas första för säsongen. Hon missade Sverigepremiären i Bruksvallarna förra helgen på grund av sjukdom.

– Det har känts bättre för varje dag. Jag tycker ändå att jag har haft bra dagar senast. Jag är förvånad, jag hade inte trott att var skulle vara den här känslan i kroppen, säger Kalla.

Krista Pärmäkoski från Finland slutade tvåa och Heidi Weng från Norge blev trea. Stina Nilsson blev bästa svenska på en delad sjundeplats, 52 sekunder efter Björgen. Hanna Falk slutade på 14:e plats, Ida Ingemarsdotter blev 21:a, Anna Haag 23:a och Emma Wiken 29:a.

Vid 12.00 kör herrarna 15 km klassiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".