Danyar Mohammed får stöd av kommunstyrelsen i Jokkmokk.
Danyar Mohammed får stöd av kommunstyrelsen i Jokkmokk. Foto: Johanna Hövenmark/Sveriges Radio.

Kommunstyrelsen i Jokkmokk kräver att Danyar ska få stanna

1:25 min

Pizzabagaren Danyar Mohammed i Jokkmokk ska utvisas på grund av en lönemiss på hans arbetsplats. Nu kräver en enig kommunstyrelse att han ska få stanna.

Den eniga kommunstyrelsen i Jokkmokk har gjort en skrivelse till Migrationsöverdomstolen och ansvariga ministrar där de begär att utvisningen ska dras tillbaka och att Danyar Mohammed ska få stanna i Jokkmokk där han bott och arbetat de senaste sju åren.

Så här skriver kommunen:

Skrivelse till migrationsöverdomstolen och ansvariga ministrar gällande utvisningen av Danyar Muhammed

Svenska myndigheter och myndighetsutövande har en lång och respekterad tradition. På senare år har människors förtroende ordentligt naggats i kanten för dessa institutioner.

I vår kommun, Jokkmokks kommun, har en ung människa som bott och arbetat här i sju år fått känna på ett myndighetsutövande som visar sin värsta sida. 

När svensk byråkrati är som sämst och jobbar med fel saker har det oförskyllt drabbat Danyar Muhammed, som på grund av ett formellt fel i lönehanteringen på sitt jobb nu ska utvisas till Irak. Ett fel som genast rättades till när det uppdagades och det är rimligen inget skäl för utvisning.

Därför begär vi från kommunstyrelsen i Jokkmokks kommun att beslutet om utvisning tas tillbaka och att Danyar Muhammed därefter får fortsätta sitt liv och arbete i Jokkmokks kommun.

Kommunstyrelsen i Jokkmokk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista