Wallin ser fram emot spel i NHL

Igår löstes konflikten som har stoppat allt spel i den nordamerikanska ishockeyligan, NHL, under den senaste säsongen. En av de som lönestrejkat, men som nu återvänder till USA är Luleå hockeys Niklas Wallin, som säger sig vara lättad över beskedet.

Under tisdagen meddelades att konflikten som stoppat spel i NHL den senaste säsongen är löst.

En av de som lönestrejkat och som nu återvänder till NHL är Luleå hockeys Niklas Wallin. Han tycker att det är skönt att strejken är över men är lite kluven över att spelarfacket till slut fick vika sig i diskussionerna om sänkta löner.

- Det känns som att vi går förlorande ur det här, men samtidigt om vi låter det smälta lite så blir det nog riktigt bra. För hockeyn måste komma igång i Nordamerika annars kommer den dö ut, säger han.

Diskussionerna i Sverige, om att den svenska elitserien skulle drabbas av en baksmälla och att publiken skulle utebli den dag strejken tog slut oroar inte honom.

- Jag hoppas och tror att publiken inser att det finns väldigt många bra spelare i Sverige och för den norrbottniska hockeyn är jag inte alls orolig, säger Niklas Wallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista