Toyne Ringwald in action på Hovet.
Toyne Ringwald in action på Hovet. Foto: Peter Sundén

Luleås klackledare kan bli Årets fan

Toyne Ringwald: Jag hittar energin i gemenskapen och förväntan som blir på plats
2:58 min

Intresset för Årets fan har varit rekordstort i år och en av de tio utvalda finalisterna är Luleå Hockey-supportern Toyne Ringwald.

Årets fan är en utmärkelse som hyllar alla de som kämpar för sitt idrottslag, sin förening eller sin idol i vått och torrt och på ett schyst sätt. Inte bara i medgång utan även när det går motigt.

– Det svåraste är att hålla glöden för varje match, det är inte alltid lika enkelt att hålla det där "brinnet".

Men då stålsätter han sig, Toyne Ringwald, och hittar energin i gemenskapen.

Att få priset skulle främst innebära pengar som han kan ge till juniorssatsningen, menar han. Äran ger han ödmjukt vidare till alla fans därute.

– Det är så otroligt många fler som gör ett fantastiskt arbete, med stickade vantar och tovade tomtar.

Toynes nominering lyder:

  • Toyne Ringwald brinner för Luleå HF och har ett minst sagt passionerat engagemang. Han blev känd då han sprang runt med en enorm flagga i matchen mot Frölunda i årets semifinaler. På egen hand drog han igång hela hallen och skapade en helt magisk stämning. Toyne har även jobbat för flyktingars integration på läktaren, och har under en längre tid gjort ett enormt jobb för supporterkulturen.

Mer om Hockeylag: Luleå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".