Fredrik Lundh Sammeli, migrationspolitisk talesperson för Socialdemokraterna. Foto: Monika Sällström/Sveriges Radio
Fredrik Lundh Sammeli, migrationspolitisk talesperson för Socialdemokraterna. Foto: Monika Sällström/Sveriges Radio

Flyktingfrågan som splittrar socialdemokratin

Fredrik Lundh Sammeli (S): Jag tror att partiledningens linje kommer att stå kvar
2:27 min

Starka grupper inom Socialdemokraterna vill att partiet ska återgå till en generösare flyktingpolitik, men partiledningen håller emot.

Invandringspolitiken lär bli en av de stora valfrågorna, nu är det halvtid till nästa val. Inom Sveriges största regeringsparti är man inte enig om vilken linje som ska drivas, och det väntas bli en stor fråga i den kommande kongressen i april 2017.

Fredrik Lund Sammeli, riksdagsman och migrationspolitisk talesperson för socialdemokraterna – tillika ordförande för socialdemokraterna i Norrbotten – säger att han tror att de skärpta reglerna blir kvar.

– Asylrätten är viktig för oss socialdemokrater. De lagförändringar som vi har gjort har varit tuffa. Det finns en krock mellan den vardag som vi har att hantera och den ideologiska vilja vi har att göra ännu mer, säger han till P4 Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".